Mban zi për humbjen e 75 milionë dollarëve në të dhëna të Bitcoin-it

Shumica e njerëzve hedhin pajisjet për ruajtjen e të dhënave pa keqardhje, por një uellsian ende shpreson që të gjejë pasurinë e tij në BITCOIN-a, të humbur diku në ndonjë deponin.
Ky tregim filloi në vitin 2010, kur James Howells nga Newport, Uells, derdhi një pije në laptopin e tij Dell dhe e shpërbëu atë për pjesë. Për tre vitet e ardhshme, ai mbajti hard diskun diku në një sirtar, por një ditë ai vendosi ta hedhë atë, duke harruar se kishte plotësisht 7.500 Bitcoins që ai kishte ruajtur atje.

Madje edhe në atë kohë, vlera e një Bitcoin arrinte rreth 1200 dollarë, që do të thotë se shuma ishte me vlerë rreth 9 milionë dollarë. Por me kalimin e viteve, vlera ishte rritur, dhe tani “thesari” i Howells, i varrosur disa metra nën grumbuj plehrash në deponi, është me vlerë rreth 75 milionë dollarë.
Në nëntor të vitit 2013, duke kuptuar gabimin e tij, Howell shkoi në deponinë e madhësisë së një fushe futbolli, por doli se ai kishte nevojë për leje të veçantë nga autoritetet lokale për ta kërkuar atë.

Sipas James, ai ende mund të shohë të gjitha paratë në adresën e portofolit bitcoin. Sidoqoftë, disku është i koduar, por ai nuk ka çelësin e tij privat që të jetë në gjendje të hyjë dhe të shpenzojë Bitcoins.

Autoritetet pohojnë se procedura e kërkimit për HHD të Howells do të kushtojë “miliona paund”. Përveç kësaj, ata kanë frikë se ai nuk do të jetë në gjendje të gjejë diskun ose të nxjerrë ndonjë të dhënë prej tij. Por James nuk ka hequr dorë.
“Unë ende shpresoj që të marr lejen,” tha ai. Por sipas Howells, nuk është aq e thjeshtë sa vetëm gërmimi i një vrime në tokë – për të filluar kërkimin, disa barriera të mbeturinave, të grumbulluara në deponi në katër vjet, duhet të pastrohen. Përveç kësaj, duhet të bëhet me kujdes, duke përdorur pajisje speciale dhe pajisje pastrimi.

Howells shtoi se ai ka të bëjë me kriptovaluta që nga viti 2009. Tani, ai pothuajse nuk punon, por merret me bitcoins dhe investon në asete tjera dixhitale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *