KOMISIONI PËR ÇËSHTJE TË IMUNITETIT. MIRATOI KËRKESAT PËR MARRJEN E IMUNITETIT TË DEPUTETËVE

Komisioni për Çështje të Rregulloreve të Mandatit dhe Imunitetit me 5 vota për asnjë kundër dhe asnjë abstenim miratoi kërkesat Gjykatës Themelore për marrjen e imunitetit për gjashtë deputetët: Kërsto Mukoski, Ljuben Arnaudov, Johan Tarçullovski, Sasho Vasilevski, Ljupço Dimovski dhe Zhaklina Peshevska, të cilët akuzohen për dhunën e 27 prillit në kuvend. Në seanca munguan anëtarët e VMRO DPMNE-së Komisioni obligohet prej dy ditëve të dorëzojë raport deri te kryetari i Kuvendit. Në bazë të raportit të Komisionit, Kuvendi më së voni në afat prej tre ditëve nga marrja e kërkesës për paraburgim të deputetit, vendos për kërkesën.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *