Kryeministri-Zaev, vizitë disa ditore në Bruksel, ja me cilin do të takohet !

Kryeministri i vendit Zoran Zaev, në vizitën dy ditore do të takohet me kryetarin e Komisionit Evropian Zhan Klod Junker. Ky është takim i parë i kryeministri t maqedonas  me kryetarin aktual të KE.
Nga qeveria thanë se gjatë kësaj vizite institucionet më të larta të BE-së në Bruksel më 5 dhe 6 dhjetor, Kryeministri Zaev dhe Bujar Osmani zëvendës Kryeministër për Çështje Evropiane, Nikola Dimitrov, ministri i jashtëm Goran Sugareski, Ministri i transportit dhe Lidhjeve dhe Dragi Rashkovski sekretar i përgjithshëm i Qeverisë, do të ketë takime me përfaqësues të tjerë të lartë të Parlamentit Evropian dhe Komisionit Evropian.

Më 6 dhjetor Zaev do të takohet me Presidentin e Parlamentit Evropian Antonio Tajani, menjëherë pas Mëngjesit në Parlamentin Evropian, i cili ka ftuar Kryeministrin Zaev.

Në të njëjtën ditë Zaev takohet me Përfaqësuesin e Lartë të shefit të politikës së jashtme të Bashkimit Evropian Federica Mogherini dhe Komisioneri për Politikën e Fqinjësisë dhe negociatave të zgjerimit Johanes Han, duke i dhënë fund një pjesë e punës së vizitës së institucioneve më të larta të BE-së.

Në kuadër të kësaj vizite dy-ditore në Bruksel, kryeministri Zaev do të marrë pjesë në debatin me temë “Maqedonisë dhe Ballkanit Perëndimor në rrugën drejt anëtarësimit në Bashkimin Evropian”, organizuar nga Qendra për Studime të Politikave Evropiane (CEPS), dhe debati “Maqedonia dhe vendet e Ballkanit Perendimo rrugës drejt aderimit të suksesshëm në BE “, organizuar nga Fondacioni Fridrih Ebert në Bruksel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *