Një ajsberg i madh u shkëput nga Antarktiku

Një ajsberg i madh, me peshë një mijë miliardë ton u shkëput nga Antarktiku, njoftuan sot mediat britanike.

“Shkëputja ndodhi midis të hënës, 10 korrik dhe të mërkurës, 12 korrik, kur një copë akull me madhësi prej 5.800 milmetra katrorë u shkëput nga mali i akullt Larsen C”.

Besohet se nxehja globale e ka përshpejtuar këtë proces.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *