Shilegov: Ekzistojnë dyshime se në deponinë “Drislla” janë djegur mbeturina radiokative

Ekzistojnë indikacione serioze për aktivitet të madh kriminal dhe përgjegjësi serioze kriminale të shumë personave për punën e deponisë “Drislla”, punën e përgjithshme, por edhe për ndotjen e Shkupit, tha në një intervistë për Tv24 kryebashkiaku i Shkupit, Petre Shilegov.

Partneri strategjik italian në “Drislla” është pronar me 80 për qind, qyteti i SHkupit me 20 për qind me vendim të Këshillit paraprak të Qytetit të Shkupit. Por, sipas gjendjes faktike, kapitalit të qytetit, sipas të gjitha investimeve është 2 milionë euro, ndërsa ndërmarrja e partnerit strategjik vlen 10.000 euro. Pronësia është dashur të rritet në përputhje me investimet, por sipas informatave të deritanishme, kjo nuk ka ndodhur. Shilegov në intervistvn për Tv24 ka folur edhe për ndotjen e shkaktuar nga “Drislla”, duke përfshirë edhe djegien e mbeturinave të importuara.

Ekzitojnë spekulime se ka mbeturina radioaktive dhe kjo është lëndë e analizës në më shumë institucione. Problemi me deponinë “Drislla” do të zgjidhet shumë shpejtë. Hetohet edhe puna financiare, por edhe çështja nëse, kush dhe si e ka helmuar Shkupin gjatë viteve të fundit”, tha Shilegov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *