Studenti Shqipëtar që studijon në Turqi mesazh prekës për Fyerjet dhe Urrejtjet !(Lexoeni se ia vlen)

Viti 2017 në Mars thonë se u gjend ujë kurse në Tokë ende kërkohet Njerzillëk.!!E pyetën Sadi Shirazin se çfarë është njeriu? Ndërsa ai u përgjigj:

Një pikë gjak dhe 1001(njëmijë e një) brenga…
…Ndoshta duhet të hesht, dhe të gjitha fjalët dhe fjalitë ti varros. As nuk jam pronar në këtë vend e as qiraxhi. Jam vetëm një misafir i kësaj jete të shkurtër. Shpirti ynë qoft amanet per Atë që na e di kimetin(vleren)….. O Allah! Mos na bëj nga ata që duken sikur e fituan dynjanë por e humbën ahiretin… Urdherin “Lexo” po e kuptojme ndryshe “Mer diplome” dhe kjo eshte duke na kushtuar shume shtrejte.. Nëse librat që lexon nuk të shtojnë diturinë, por mendjemadhësinë ateher lëre dhe mos lexo!
Sepse në xhennet i paditur mund të hyshë por me mendjemadhesi assesi … Dhe Jam i gatshëm te bëhem urë per bashkkomunaset e mi mjafton që sipër meje të kalojnë këmbë që bartin zemra të pastërta…nuk kisha ndermend te paraqitem ne kete formë ngase kisha bindjen se puna e hoxhallareve shumë vjeçare nuk mund të bien pre e fitneve kaq te ulëta,ky fakt me obligon që edhe publikisht të them,Ne Ballkan ne kohen e konunizmit po ashtu edhe ne Turqi ATA Turqit të njejtat metoda i përdorën ashtu si e ka shpreh urrejtjen X personi se hoxha është vetëm per ne xhami,por mos haro se po ashtu i thanë kryetarit te shtetit te Turqis kur dolë kandidate per krytare komune, ty sen bëhesh as krye plake e jo kryetare, Ai (Zoti) është që ju jep ngjyrë gurëzive, edhe ty të jep ngjyrë në jetën tënde. Mjafton të jesh i durueshëm…..Akush nuk mund te kaloj sproven duke i ikur asaj, Te kerkosh falje nuk do te thote qe je fajtore,por qe personi qe i kerkon falje eshte me i vlefshem se sa ego-ja jote..
Tragjedia me e madhe ne kete bote eshte se shume shpejt plakemi ndersa shume vone mbushemi me mend… Gjuha nuk ka eshtra (koc)por kur flet then eshtra KUJDES.
Desha ta perfundoj me nje ajet kuranor ku thote; punoni se Allahu do ta shoh punen tuaj.por edhe Pejgamberi i tij edhe besimtarët.dhe ju do te ktheheni,tek ai i cili e di te padukshmën dhe te dukshmën prandaj do tju informoj se çfar keni punuar.. Sme ngeli më shum perveq se të them urime Haxhi Azem Sadiku. Urime fitoren Shkrujajti nje student Shqipetar qe studion ne Turqi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *