Eksperimenti në fund të detit – Shiko

Bertrand Vallage ka bërë një eksperiment me shumë shkencëtar të tjerë në fund të oqeanit për të zbuluar disa valë të padukshme të quajtura Neutrinos.

Ky grup shkencëtarësh zhytën një sferë xhami që duron presionin e lartë të thellësive. Së bashku me paisjen prej xhami zhytën edhe një nëndetëse që shërbente për të instaluar kabllot.Vetëm një kabllo duhej rreth 3 orë të instalohej.Shkencëtarët shpresojnë që në të ardhmen të ketë robotë që shërbejnë për të ybuluarn nën oqean dhe të mund të ecin në shtratin e oqeanit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *